Användarverktyg

Webbverktyg


writerinfo:start

Välkommen!

Hej!

Om du har kommit hit betyder det att du är ny skribent eller kanske bara nyfiken på hur saker och ting går till här.

POLICY (läs detta först!)

När ni skriver här, se då till att skriva i faktiska termer så gott ni kan. Se efter om det ni skriver är en åsikt snarare än fakta eller faktiska förhållanden. Kom ihåg att våra läsare är allt från vana polys till nya som känner sig osäkra och vilsna i en ny värld, till journalister som kommer för att skapa sig en bild om oss.

OM ni absolut vill ha med er åsikt, se till att göra det tydligt att det ÄR en åsikt och att den är er. Signera den!

Kom ihåg att vi är fler som skriver, och att möjligheten att redigera sidorna är stor, något som inte bör missbrukas.

Var snälla och vänliga med varandra. Syftet är att sammarbeta kring något som hela polyrörelsen ska kunna ha så stor nytta av som möjligt, både inom och utom rörelsen.

Att skriva sidor

Det finns en LATHUND

Rena textsidor är rätt enkla att skriva, det är i princip bara att skriva på. Vill man snygga till lite med rubriker, lutande eller fet text och liknande kan man se efter hur man gör i lathund. Dessutom finns den kompletta syntaxen beskriven här.

Testa saker i sandlådan

Om man vill experimentera, leka, öva, förstöra, vad som helst, så finns det en sandlåda speciellt avsedd för det. Var god experimentera där med saker du känner dig osäker på! Ibland kan man även hitta bra tips om du man kan göra en del saker.

Om man känner sig bekvämare med det finns det ett antal videosnuttar man kan titta på.

Ett antal extramoduler har även lagts till, så att man kan skriva definitionslistor, lägga till diskussionsmöjligheter i en sida, lista sidor, lämna kommentarer till skribenter samt ha små sidonoter på sina sidor. Om man vill använda sig av dessa extra möjligheter kan det vara bra att se efter hur man gör.

Ta gärna en titt i förslagslådan lite då och då, det kanske går att hitta något som inspirerar där.

Lite tips

Skapa en sida nu.
 • Om man vill skriva en ny sida som man vill länka till från sidan man står i så är det enklast att göra såhär:
  1. Redigera sidan du står i, se till att ha med en länk till den nya sidan (jodå, det funkar alldeles utmärkt att ha länkar till sidor som inte finns!).
  2. Spara den redigerade sidan.
  3. Klicka på den nyligen skapade länken, så hamnar du i en generisk sida som talar om att sidan du vill till inte finns (helt OK!)
  4. Klicka på ”Skapa”-knappen uppe till vänster.
  5. Varsågod, bara att skriva på!
  6. Spara, så har du skapat den nya sidan!
 • Om du vill skriva en ny sida från scrath och länka till den senare kan du göra det genom att mata in ett namn i inmatningsrutan ovan till höger och trycka på ”Add page”

Kommentarer mottages gärna!

Diskussion

Tove bjurströmer, 2012-08-05 09:39

Film : jules & jim 1962. Francois Truffaut En film jag alltid sett som poly , tog iaf upp flersamhet rätt tidigt, och är en charmerande svartvit film jag gärna återkommer till. / tove

Du kan lämna en kommentar om du är inloggad.
writerinfo/start.txt · Senast uppdaterad: 2012-05-13 20:42 (extern redigering)